Reykjavik

Der er både storslåede naturoplevelser og stærke begivenheder at opleve på Island i november. Selvom det ligger lidt efter vores danske efterårsferie, så kan der være god grund til at skyde rejsen til november. Den traditionelt regnvejrstunge oktober er passeret og frosten (omend mild) er endnu ikke sat ind. Det giver plads til at opleve Island fra en af landets smukkeste sider.

Vejret

Hvis man ikke lige ved bedre, kunne man godt komme til at tro at Island var rigtig koldt, på grund af navnet.

Men Island ligger midt mellem den varme Nordatlantiske havstrøm og den kolde Østgrønlandske havstrøm, og er derfor mildere end mange forventer. Faktisk svarer temperaturerne meget til det danske forår og efterår. Til gengæld, fordi Island ligger midt mellem kold og varm havstrømning, så er vejret ofte meget omskifteligt og blæsende.

Island i november minder rigtig meget om november i Danmark, både hvad angår temperatur og nedbørsmængde. Derfor bør man altid pakke varmt til en Islandstur – og husk regntøjet. Også selvom der umiddelbart er udsigt til tøvejr.

Isgrotter

Der er ikke mange ting, der er mere fascinerende end det sortblå, skinnende landskab, du finder i Islands isgrotter. Skal du til Island i november, er isgrotterne, der er spredt ud over øen, næsten et must-see.

Et af de populæreste steder er Crystal Ice Cave, men det storslåede kan godt gå lidt tabt, når grotten er overbefolket. Prøv i stedet The Secret Cave på Mýrdalsjökull eller grotterne ved Langjökull. De er storslåede men knapt så besøgte og dermed får du lidt mere plads til at tage vidunderet ind.

Der findes mange forskellige pakkeløsninger og guidede ture, så det er egentlig bare at søge og finde et tilbud, der passer bedst i programmet. Priserne kan være forskellige, men gå aldrig på kompromis med sikkerheden. Derudover skal du medregne evt forsinkelse, da alt afhænger af gletsjerens tilstand.

Og så lige et lille insider tip: der kan være ret mørkt, langt ned, små passager, du skal klemme igennem – og det er koldt. Så det er god påklædning (inklusiv vandtætte sko, for tæerne bliver altså ret kolde, når først skoene er gennemblødt) og turene skal måske lige overvejes en ekstra gang hvis du er mørkeræd, klaustrofobisk eller højdeskræk.
Men kan du tåle ovenstående, så kan du godt glæde dig til en fantastisk naturoplevelse.

Ridning på islandske heste

Den islandske hest er voldsomt populær for sit stabile og rolige temperament og robuste udseende. Og er du til de store naturoplevelser (og det er de fleste der besøger Island) så er der næppe en mere autentisk måde at opleve Island på, end på ryggen af en islandsk hest.

Det giver dig en helt anden direkte kontakt til den storslåede natur, når du ikke er skærmet for vejr og vind i bus eller jeep. Som nævnt er Islands vejr omskifteligt og det rette udstyr og påklædning er alfa og omega.

Horseback Riding på Island er da også enormt populært og der er masser af steder, der arrangerer guidede ture af forskellig størrelse og længde.

Vi har skrevet lidt om den islandske hest og et par fif til hesteridning på Island her.

Iceland Airwaves

iceland airwaves koncert

Vinderen af Best Small Festival ved 2020 NME Awards, er der næppe tvivl om Iceland Airwaves‘ kvalitet. Det i sig selv er grund nok til at planlægge turen til Island i november. Læg dertil at hele herligheden løber af stablen i nordlysets højsæson, at baggrundstæppet er den ekstremt smukke islandske natur og musikken, du kommer til at høre, vil prikke lidt til dine gængse forventninger af de forskellige musikgenrer.

Festivalen trækker både artister og gæster fra Island såvel som udlandet. Faktisk startede festivalen som en engangs begivenhed i en fly hangar, men var så populær at man forsøgte sig igen året efter. Resten er historie – Iceland Airwaves er blevet et tilløbsstykke for hele verdens musikelskere, der gerne vil opleve noget lidt ud over det sædvanlige.

Læs mere om Iceland Airwaves her.

Nordlyset

Nordlys island i november

Der findes næppe noget mere magisk end når nattehimlen pludselig lyser op i bølgende bånd med farver, du knap kender navnet på.

Det er svært at tage øjnene fra det, det tager vejret fra én og at opleve nordlyset er en af de begivenheder, hvor man for et øjeblik føler at verden og tiden står stille.

Der er selvfølgelig aldrig nogen garanti for at opleve nordlyset – ligesom alle andre naturfænomener findes der ikke nogen faste tidspunkter. Men vinterhalvåret er betragtet som højsæson, så sandsynligheden øges betydeligt ved at tage afsted på dette tidspunkt. Nogle steder er også lidt mere hyppige spots og derfor er der da også erfarne guides på Island og rejsepakker, hvor du bliver guidet sikkert til de mest sandsynlige spots for at se nordlyset.

Giv dig selv en oplevelse udover det sædvanlige og tag til Island i november.

Similar Posts