Transport

Da Island er en ø, handler det først og fremmest om at komme frem. Det kan ske med på flere måder.

Fly

Icelandair flyver fra flere steder i Nordamerika, Skandinavien, UK og det centrale Europa. Iceland Express og British Airways flyver fra London til Reykjavik.

Internationale flyforbindelser lander i Keflavik International (KEF), der er det vigtigste knudepunkt for flytrafikken til Island. Lufthavnen befinder sig 48 km sydvest for Reykjavik, og turen tager omtrent 45 minutter. Der er shuttle bus fra lufthavnen til alle større hoteller, vandrehjem og campingpladser samt til indenrigsterminalen. Der er også mulighed for taxi.

Men lad være med at tage en taxa til og fra lufthavnen med mindre du bare skal brænde nogen penge. Som næsten alle andre steder er det så langt den dyreste løsning (ofte omkring 700 DKK).
Tag i stedet en af de fremragende shuttlebusser, der på 45 minutter bringer dig til centrum af Reykjavik – og for noget der ligner 150 DKK. Så kan du altid tage en taxi det sidste stykke, hvis du vil slippe for at lede efter hotellet eller slæbe rundt på din bagage.

Skib

Færøske Smyril Line har en ugentlig afgang fra Norge og Danmark. Derudover er det muligt at sejle med Eimskip, der sejler til Færøerne, Hamborg, Aarhus, København, Helsinki, Gøteborg og Frederikstad. De har kun seks kahytter, men de er moderne og komfortable.