Kuplen på Perlan
Nyd udsigten fra Perlan Reykjavik og spis en middag imens
Spis middag i Perlan Reykjavik og nyd den kønne udsigt

Glaskuplen Perlan Reykjavik på toppen af fire store termiske tanke giver en fantastisk udsigt over Reykjavik og hele området. I bygningens grundplan findes Saga Museum og Vinterhaven (Vetrargarðurinn) samt et springvand. Ovenover et cafeteria og øverste glaskuplen med den panoramiske udsigt og man kan endda komme udenfor og rigtigt nyde synet.

Byggeriet var kontroversielt i 1991, men efterhånden har byens beboere taget det til sig, og i dag er det et velbesøgt udflugtsmål, ikke kun for turister men også de lokale. Stedet indeholder en restaurant og benyttes ofte til receptioner og lignende. Der er gjort en del ud af akustikken, og der kan derfor ofte opleves koncerter.

Der afholdes jævnligt bogmarkeder i Perlan og de er nok et besæg værd, også for turister. Der er gode muligheder for at købe turistbøger til langt under den pris, man skal give i de loale boghandlere.

De seks tanke indeholder varmt vand fra de termiske kilder i undergrunden, hver af dem kan rumme 4 mill. liter vand når der er fyldt op. Vandet er 80 grader varmt og benyttes til at opvarme husene i byen.

Bakken, som Perlan ligger på toppen af, har masser af stier til cykling eller vandreturen, og man kan fint kombinere en gåtur til toppen med det betagende syn.

Se mere om Perlan, siden er oversat til engelsk for dem der ikke kan islandsk…

Vikingemuseum og Islands historie i Perlan Reykjavik

Vikingetableau i Saga Museum
Vikingetableau i Saga Museum

I montre kan man se opstillinger af vikinger i meget naturtro gengivelser. Der er gjort meget ud at gøre dem ‘levende’, en figur af Snorri Sturluson indeholder for eksempel en funktion, så det ser ud som om han trækker vejret. Det kan godt virke en smule skræmmende på især små børn, men mon ikke vikingerne i virkeligheden ofte havde den effekt på folk…

Brug audio guiden og nyd den 30 min. lange tur rundt i museet. Den giver et spændende indblik i øens historie fra vikingernes landgang til reformationen.

Entreen er 1.800 ISK /10€ (2012) for voksne, 800 ISK / 4€ for børn – og der er åbent hver dag kl. 10-18 i sommerhalvåret – om vinteren dog kun kl. 12-17.

Læs mere om Saga Museum på https://sagamuseum.is/

Similar Posts