iceland airwaves

Har du nogensinde været til Iceland Airwaves festival på Island? Du behøver ikke vente hele efteråret, vinteren og foråret på at komme til festival igen. Hvis du alligevel planlægger en rejse til Island, vil vi anbefale at planlægge den i november. Her løber den nordligste festival nemlig af stablen i og omkring Reykjavik og lægger scene til både lokale og internationale acts. Og fordi festivalen ligger i november, så er det en festival i nordlysets højsæson, gejsere og Islands uovertrufne natur generelt som baggrundsbillede. Mere magisk bliver det næsten ikke!

Hvad er Airwaves

Iceland Airwaves er en alternativ festival, der er fokuseret mod at give spotlight til nye, stærke talenter, såvel som progressive, internationale kunstnere. Det er festivalen til de musikelskere, der gerne vil udforske nye retninger og få øjnene op for nye kunstnere.

Tilbage i 1999 startede Iceland Airwaves som et engangsarrangement i en fly hangar i Reykjavik. Siden er det vokset til en tilbagevendende festival, hvor du kan opleve kunstere rundt omkring i Reykjaviks musikforretninger, kirker og barer. Som udgangspunkt er det en kæmpe hyldest til islandsk musik, men festivalen trækker mange internationale navne til sig. Omgivelserne, Islands natur, den alternative og banebrydende opsætning, trækker dog også rigtig mange deltagere til fra hele verden.

Iceland Airwaves 2020

Iceland Airwaves 2020 løber af stablen fra d. 4. november til d. 7. november.

Blandt de islandske navne finder du ADHD, der udgav ADHD 7 i 2019 og dermed gav os mere af moderne jazz. Derudover spiller naturligvis også Daughters of Reykjavik, der retter sig mere mod alternativ popscene, mens danske Erika de Casier også gæster den islandske hovedstad. Fra udlandet kommer blandt andet Dry Cleaning (UK) og Black Pumas (US) – og selvfølgelig mange andre.

Super Early Bird og Early Bird billetterne er allerede nu udsolgt og i skrivende stund er de ordinære First Release billetter også godt i gang med at blive solgt til hele verden. Så der skal ikke ventes alt for længe.

Du kan læse det fulde program her (der er stadig løbende nye announcements).

Hvad kan du forvente

Når det ikke lige er de helt store verdensnavne, der er på plakaten, så kan det godt være svært at finde ud af hvad man præcis kan forvente – udover at solister og bands ligger i en alternativ genre. Men det kan jo være et vidt begreb.

Og det ér også et vidt begreb til Iceland Airwaves!

Du kommer til at opleve indie rock med et twist, intimkoncerter i kirker og future pop fra hele verden. Kåret som Best Small Festival ved 2020 NME Awards, så er én ting sikkert – der er masser af god, banebrydende musik og et helt andet (rockende) liv I Reykjavik end normalt.

Hvis vi bare ser på Islands egne ADHD og Daughters of Reykjavik har vi to helt forskellige genrer, med det ene fællesled at de tænker nyt og anderledes. Til gengæld gør de det ekstremt godt og hele den banebrydende lyd ved Iceland Airwaves danner et perfekt lydbillede til den ufatteligt smukke, men også barske natur.

Når nu du er der

Skal du til Island i november og har du lyst til at opleve Iceland Airwaves, så er der mulighed for at bestille fly og festivaladgang i én pakke. Oplysningerne finder du på deres hjemmeside og via Iceland Airways, som også er festivalens hovedsponsor. Husk at priserne kan være høje på Island – og grundet kursen SER en billet også noget dyrere ud i islandske kroner end den egentlig er. Bare så du ikke bliver skræmt – omregn til danske kroner og så har du faktisk en ret billig festival oplevelse.

Hvis du ikke lige ved, hvad Island ellers kan byde på i november, så kan du blandt andet få en skøn naturoplevelse helt tæt på ved at booke Horseback Riding på islandske heste.

Similar Posts