Inde midt i hovedbyen Reykjavik ligger en stor naturlig sø. Den er et flot syn et yndet udflugtsmål for både lokale og turister.

Man kan gå hele vejen rundt om søen og på vejen nyde synet af byens rådhus – både tæt på og langt fra – da det liger lige ned til breden af søen.

Søen er også et yndet tilflugtssted for fugle, både de lokale og ‘turister’. De mange andefugle kan som i mange andre storbyer let lokkes tæt på med lidt brød, for de er vant til at blive fodret. Her kan man også ofte være heldig at se edderfugle, uden at skulle begive sig ud på havet.

Fodringen har dog haft den utilsigtede effekt, at der bliver tiltrukket en masse måger, der er væsentligt mere aggressive i deres jagt på brød end ænderne er. Og i perioder er tiltrækker søen så mange gæs, at man skal være meget heldig for ikke at få sine sko svinet til af ‘gåse-efterladenskaber’.

Om vinteren er søen som oftest fuldstændig tilfrosset og så er det ikke usædvanligt at se lokale skyde genvej over isen. Men lad være med at fosøge det selv uden at være HELT sikker på at isen kan bære. Skal man skyde genvej, er det nok bedre at gå over broen, der deler søen i to halvdele.

På sydsiden af søen ligger Hljómskálagarður parken, ikke nogen fantastisk park, men i sommerperioden er der dog en cafe, hvor man kan nyde en kop kaffe.

Similar Posts