Nordlys over Island

Drømmer du også om at opleve Islands rå og smukke natur? Landet byder nemlig på et utal af spændende aktiviteter, uanset om du er til aktiv ferie som fx. vandring, klatring og ridning på islandske heste – eller om du er mere til det afslappende og rolige. Her gemmer landet bl.a. på spa-oplevelser i de mest fantastiske omgivelser, udendørs som indendørs, med udsigt til isklædte bjerge.  

Nordlys over Island

Noget af det allermest spektakulære og betagende man kan opleve på Island, er Nordlyset. Det magiske lys har betaget os gennem årtusinder. Fænomenet med de lysende skygger af grønt og lyserødt, der danser hen over aften- og nattehimlen er en naturoplevelse ud over det sædvanlige og skal naturligvis ses “first hand”, i den smukke natur ved Snæfellnes halvøen, væk fra storbyens forstyrrende kunstige lys.

Det er et unikt eventyr – og en oplevelse som med garanti vil tage pusten fra dig. Har man først set Nordlyset, vil man se det igen. 

Ingen garanti for Nordlys

Der findes desværre ingen garantier for at se det fascinerende fænomen, men chancen er størst i Nordlysbæltet på den nordlige halvkugle. Island er er blandt de 15 steder i verden, hvor lyset ses bedst. Den officielle højsæson på Island er mellem oktober og april. 

Der er flere måder at gå på Nordlysjagt på. Man kan køre ud på snescooter eller i bil, enten på egen hånd eller via en guidet tur med de lokale. 

Turen mod Snæfellnes er imponerende smuk, og byder på masser af seværdigheder. På vejen passerer man Hvalfjorden, hvor man kører igennem en 6 km lang tunnel.  Efterhånden som man bevæger sig videre begynder landskabet at ændre sig. Naturen bliver mere rå end man fx ser i Reykjavik. Man ser enorme lavafelter der ser ud til umærkeligt at stige op fra havet, endeløse bugter, strande og ved Selvallavatn finder man ovenikøbet et skjult vandfald. 

Der er også mulighed for at se det ikoniske kirkebjerg Kirkjufell, et pileformet bjerg som for alvor blev berømt efter at være blevet afbildet i den populære tv-serie Game of Thrones. På Dupjalonssandur stranden med det sorte sand, kan man nyde synet af den imponerende og kraftfulde Snæfellsjokull vulkan, som inspirerede Jules Verne da han skrev bogen “Rejsen til jordens indre”. 

Når du til sidst når frem til en (forhåbentlig) skyfri og mørk himmel, er det om at læne sig tilbage, krybe under tæpperne og finde den varme kakao frem. Nordlys på Island ser du hyppigst mellem kl. 17 – 02, ofte blot i et par minutter. En god visning er 15 – 20 minutter ad gangen, og er du heldig op til et par timer eller mere. 

Nordlys-eventyret kan sagtens kombineres med andre oplevelser som fx spa-og wellness ophold eller mere aktiv ferie som fx. hiking, vandring eller havkajak. 

Similar Posts