Skogafoss vandfaldet (foto: gregi)
Skogafoss vandfaldet (foto: gregi)
Skogafoss vandfaldet (foto: gregi)

Skogafoss er bare et af Islands mange fantastiske vandfald. Med sit 25 meter bredde og 60 meter høje fald er det et imponerende syn i det ellers så golde landskab.

Man bør tage sig den tid det tager at klatre op ad den sti, der fører de nysgerrige op til toppen. Her kan man nyde udsigten og se, hvordan strømmen fortsætter videre til andre vandfald.

Her kan man også se hvordan fossen deler de to gletchere, Eyjafjallajökull and Mýrdalsjökull. Det var vulkanen under Eyjafjallajökull, der i 2010 skabte ravage i den europæiske lufttrafik på grund af en stor askesky.

Der er flere myter tilknyttet Skogafoss. En fortæller om en tidlig nybygger, måske en viking, der gemte en kiste med guld under vandfaldet – mange har søgt efter den, men der er aldrig blevet fundet. Et museum i den nærliggende Skogar har en tung jernring, der siges at være det ene håndtag til kisten! Men museet har meget mere og er også et besøg værd.

En anden myte, fra middelalderen, fortæller om at de tidlige kristne mente at vandfaldet var opholdsstedet for de fordømte!

Der er en mindre lejrplads bare 200 meter væk, så det er muligt at nyde mens man spiser morgenmad eller aftensmad – udenfor sæsonen for turist busser.

Der er også en cafe i nærheden, der dog kun har åbent i sommerperioden.

I samme område kan man køre med bil helt op til snegrænsen, og der få en tur i hundeslæde, præcis som på den grønlandske indlandsis. Det er noget af en oplevelse!

Similar Posts